پرینتر حرارتی، پرینترهای فروشگاهی، دستگاه فیش زن، فیش پرینتر، دستگاه لیبل زن، لیبل پرینتر، دستگاه چاپ لیبل، چاپگر فاکتور، چاپگر فیش، فاکتور زن، دستگاه بارکد زن
چاپگر حرارتی چیست؟ | مزایا و معایب پرینتر حرارتی | توسکام نمایندگی bixolon در تهران و مشهد

در تعریف چاپگر حرارتی باید بگوییم که در واقع دستگاهی است که فرآیند چاپ در آن براساس حرارت صورت می گیرد. شاید بگویید که با وجود پرینترهای لیزری چه نیازی به چاپگر حرارتی است. اگر در انبار، کارخانه یا تاسیسات صنعتی کار می کنید که نیاز به چاپ بارکد یا رسانه های دیگر دارید احتمالا مشکل چاپ کردن این موارد را با یک پرینتر لیزری تجربه کرده اید که مقادیر زیادی زباله را تولید می کند و می تواند بسیار زمان بر باشد. احتمالا شما به این فکر کرده اید که از یک چاپگر حرارتی استفاده کنید. اما اگر هنوز این کار را نکرده اید، لازم است بدانید که چاپگر حرارتی یا Thermal Printer گزینه ای عالی می باشد که امکان ضایعات کمتر، سهولت استفاده و چاپ سریع تر را فراهم می کند. پیشرفت تکنولوژی و سرعت و کیفیت چاپگر حرارتی باعث شده است تا این روش در شرکت های تجاری به طور قابل توجهی مورد توجه افراد قرار بگیرد. حال در این مقاله از سایت توسکام قصد داریم به این موضوع بپردازیم که منظور از چاپگر حرارتی که به دو دسته فیش پرینتر و لیبل پرینتر تقسیم می شوند، چیست؟ برخلاف پرینتر جوهرافشان، این پرینتر جوهر مایع توسط یک نازل اسپری نمی کند. در عوض چاپگر حرارتی از عناصر گرمایشی کوچک برای انتقال رنگدانه ها یا جهت تولید تصاویر استفاده می کند. معمولا از چاپگر حرارتی یا پرینترهای فروشگاهی برای ایجاد برچسب ها، علائم ایمنی، نشانگرهای راه، بارکدها، برچسب های حمل و نقل و سایر موارد سنگین استفاده می شود. همچنین این دستگاه، کاربرد های زیادی در فروشگاه ها دارد. در هر سوپر مارکت یا فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای رسید ها و فاکتورهایی که صادر می شود توسط پرینتر های حرارتی انجام می گیرد. وضوح بالا در چاپ و همچنین سهولت استفاده و مزایای دیگر استفاده از پرینتر حرارتی باعث شده است که حتی فروشگاه های خواربار فروشی به سمت استفاده از این نوع پرینترها برای چاپ فیش و فاکتور بروند. در کشور ما چاپگر حرارتی در سال ۱۹۹۸ وارد بازار شد و از آن زمان تا به امروز این دستگاه ها پیشرفت های زیادی کرده اند و در بخش های مختلف از چاپگر حرارتی استفاده می شود. از برندهای معروف پرینتر حرارتی می توان به چاپگر حرارتی اپسون، پرینترهای حرارتی بیکسولون و لیبل پرینترهای tsc اشاره کرد.   

چاپگر حرارتی، پرینتر حرارتی، پرینترهای فروشگاهی، دستگاه فیش زن، فیش پرینتر، دستگاه لیبل زن، لیبل پرینتر، دستگاه چاپ لیبل، چاپگر فاکتور، چاپگر فیش، فاکتور زن، دستگاه بارکد زن

کاربردهای چاپگر حرارتی

از جمله کاربردهای چاپگر حرارتی که با دسته بندی دستگاه لیبل زن و دستگاه فیش زن هم معرفی می شود، به موارد زیر می توان اشاره کرد:
پرینترهای انتقال حرارتی می توانند علائم و برچسب هایی را که در محیط های شدید قرار دارد، چاپ کنند و الزامات OSHA و NFPA را برآورده کنند، از جمله برچسب های فلش قوس، علائم دریایی، علائم ایمنی و موارد دیگر.
از چاپگر حرارتی جهت چاپ برچسب های قفسه بندی، بسته بندی سیم کشی ها، ارتباط بصری کم نور و موارد دیگر استفاده می شود.
از چاپگر حرارتی جهت افزایش کارآیی و ایمنی با علائم علامت گذاری کف استفاده می شود که می تواند برای ایجاد مسیرها، مناطق طناب کشی و هشدار دادن به عابر پیاده برای حمل و نقل باشد.
بیشترین کاربرد چاپگر حرارتی در سوپرمارکت ها، فروشگاه ها و فست فود ها است. در این فروشگاه ها و کسب و کارها برای چاپ فیش، فاکتور خرید و برای گرفتن سفارش از مشتری های فروشگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع چاپگر حرارتی

دو دسته مجزا از انواع چاپگر حرارتی وجود دارد که نحوه عملکرد هریک از آنها را می توانید در فیلم زیر مشاهده کنید و عبارتند از:
۱) پرینتر حرارتی مستقیم
۲) پرینتر انتقال حرارتی

پرینتر حرارتی مستقیم (Direct Thermal printer) از یک ماده شیمیایی تصفیه شده استفاده می کند که زمانیکه توسط هد چاپ حرارتی گرم می شود، سیاه می شود. نیازی به جوهر، تونر یا ریبون ندارد. فقط با رنگ سیاه و سفید چاپ می شود و ممکن است به مرور زمان محو شود. چاپگر حرارتی مستقیم در مقابل با پرینترهای انتقال حرارتی هزینه کمتری دارد. این نوع چاپگر حرارتی برای برنامه های بارکد معمولی مانند برچسب های حمل و نقل، برچسب دریافت، رسید و برچسب عالی می باشد اما جهت استفاده با کاربرد زیاد توصیه نمی شود. لازم به ذکر است که نیاز به تعمیر، نگهداری یا جایگزینی منابع کمی دارد.

پرینتر انتقال حرارتی (Thermal Transfer printer) از یک هد چاپ حرارتی برای انتقال جوهر جامد از یک ریبون روی منبع برچسب (معمولا از وینیل، پلی استر، نایلون یا سایر مواد ضخیم تر ساخته می شود) برای تولید چاپ دائمی استفاده می کنند. ریبون معمولا از وکس، رزین یا ترکیبی از این دو ساخته می شود و با گرما و فشار به سطح منبع برچسب وصل می شود. در واقع چاپگر حرارتی از نوع انتقال با فرایندی انجام می شود که از گرما استفاده می کند تا تصویری را روی کاغذ، برچسب یا برخی از مواد تولید کند. این تصویر با ذوب کردن یک پوشش ایجاد می شود، به گونه ای که مواد مورد نظر چسبیده بماند. این تکنیک، چاپ تصویر با کیفیت بالا را ارائه می دهد که نمی توان با سایر گزینه ها برای چاپ مقایسه کرد. این روش برای محیط هایی که نیاز به چاپ انواع مختلف دارند، ایده آل است زیرا این چاپگر حرارتی می تواند نسبت به چاپگر حرارتی مستقیم از جمله مواد کاغذی، پلی استر و پلی پروپیلن به طور موثر چاپ شود. پرینترهای انتقال حرارتی قادر به چاپ برچسب های مارک لوله، علائم دیواری، بلیط ها و برچسب ها هستند.

مزایای استفاده از چاپگر حرارتی

دلایل مختلفی برای در نظر گرفتن چاپگر حرارتی برای شما وجود دارد. در اینجا قصد داریم به برخی از مزایای استفاده از چاپگر حرارتی اشاره کنیم که به شرح زیر می باشد:
برچسب ها و علائم تولید شده با پرینتر حرارتی دوام بیشتری دارند و در مقابل شرایط آب و هوایی متنوع، نسبت به موارد چاپ شده با جوهر با دوام تر هستند.
چاپگر حرارتی می تواند اسنادها، برچسب ها و علائمی چاپ کنند که نیازهای مختلفی را برآورده می کنند مانند برچسب هایی که در شرایط خاصی چاپ می شوند.
پرینترهای حرارتی با وجود قطعات متحرک کم ماندگاری بیشتری دارند، نگهداری آنها راحت تر است و قابل اطمینان تر از پرینترهای جوهر افشان هستند.
به دلیل این که در چاپگر حرارتی مستقیم از کارتریج و یا ریبون استفاده نمی شود بهره وری اقتصادی استفاده از این پرینتر ها به نسبت استفاده از پرینتر های لیزری بسیار بالا بوده و نیاز به شارژ مجدد کارتریج و یا تعویض ریبون ندارد.
استفاده از این نوع از پرینتر ها بسیار آسان است. زیرا از دکمه های کمتری بر روی آن استفاده شده است و نرم افزار آن نیز به آسانی قابل استفاده هست.
در چاپ تک رنگ در مقایسه با سایر اشکال چاپ، کارآمدتر و سریعتر است.
چون بی سر و صدا هستند بسیار محبوب بوده و مناسب برای استفاده در دفاتر هستند.
طول عمر پرینتر های حرارتی نسبت به پرینتر های دیگر بالاتر است و ماندگاری و دوام بیشتری دارند.

چاپگر حرارتی، پرینتر حرارتی، پرینترهای فروشگاهی، دستگاه لیبل زن، لیبل پرینتر، دستگاه چاپ لیبل، دستگاه بارکد زن

معایب استفاده از چاپگر حرارتی

با وجود داشتن مزایایی جهت استفاده از پرینتر حرارتی، دلیلی بر وجود نداشتن معایب استفاده از چاپگر حرارتی نیست. بنابراین در این قسمت چند معایب در زمان استفاده از چاپگر حرارتی وجود دارد که به صورت زیر می باشد:
مواد ویژه ای که در فرآیند چاپ حرارتی استفاده می شوند بسیار گران تر از پرینترهای جوهر افشان هستند. حتی ابتدایی ترین پرینتر حرارتی ممکن است صدها دلار قیمت داشته باشد.
پرینترهای حرارتی رنگ های کمتری چاپ می کنند و گرمای زیاد انتخاب وکس و رزین را محدود می کند. هر دو عامل گزینه های رنگ و برنامه را محدود می کنند. از این رو این پرینترها برای چاپ عکس های با کیفیت بالا مناسب نیستند.
پرینترهای حرارتی هنگام استفاده از جوهر بسیار کارآمد نیستند. از آنجا که این ماشین ها برای کارکردن به گرما متکی هستند، اگر دستگاه خیلی گرم شود، استفاده از جوهر نیز بیشتر خواهد شد.
یکی از معایب استفاده از پرینترهای حرارتی این است که آنها تقریباً به طور انحصاری پرینترهای تک رنگ هستند. بیشتر جوهر مورد استفاده در پرینترهای حرارتی جوهر رنگدانه کربن می باشد که به خوبی به صورت رنگی کار نمی کند. از این رو برای استفاده از پرینترهای حرارتی از کارتریج های مبتنی بر وکس استفاده می کنند.
در پرینتر حرارتی لازم است سایز کاغذی که قصد چاپ آن را داریم با سایز هد حرارتی برابر باشد.
گاهی اوقات سرعت چاپ در پرینتر حرارتی خیلی بالا نیست که میتوان با استفاده از تعداد هد بالا سرعت چاپ را افزیش داد.

چاپگر حرارتی، پرینتر حرارتی، پرینترهای فروشگاهی، دستگاه فیش زن، فیش پرینتر، چاپگر فاکتور، چاپگر فیش، فاکتور زن

اصول کار رول های کاغذی در فیش پرینتر

کاغذ حرارتی یا کاغذ ترمال که در پرینتر حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند نوعی از کاغذ ها به شمار می روند که قادر هستند فرآیند چاپ بدون جوهر را پیاده سازی کنند. در واقع کاغذ حرارتی که به آن کاغذ رول حرارتی، کاغذ فیش پرینتر و کاغذ فیش زن نیز گفته می شوند از پرکاربردترین کاغذ ها و مهم ترین کاغذ ها در صنعت چاپ حرارتی به شمار می روند. کاغذ پرینترهای حرارتی از موادی تشکیل شده اند که به محض قرار گرفتن در مقابل حرارت از خود واکنش نشان داده و به عبارتی تغییر رنگ می دهند. این نوع کاغذ ها که در چاپگر حرارتی به وفور استفاده می شود در سطح خود دارای یک ترکیب شیمیایی که از یک اسید مخصوص و نوعی رنگ است می باشد و همین که سطح کاغذ در برابر حرارتی که هد پرینتر صادر می شود قرار می گیرد دچار فعل و انفعالات شیمیایی مخصوصی می شود و باعث ظاهر شدن نوشته و عملیات چاپ بر روی کاغذ می گردد. به نوعی می توان گفت که برای انجام فرآیند چاپ سطح کاغذ سوخته می شود. رنگی که بر روی کاغذ های حرارتی در چاپگر حرارتی ظاهر می شود معمولا سیاه و سفید است البته با توجه به این که ترکیبات رنگی که روی سطح کاغذ با اسید مخصوص ترکیب شده اند چه ترکیباتی باشند گاهی اوقات شاهد رنگ قرمز یا آبی بر روی این نوع از کاغذ ها در فیش پرینتر یا دستگاه فیش زن خواهیم بود.

کاغذ حرارتی، رول حرارتی، کاغذ فیش پرینتر، کاغذ فیش زن، کاغذ ترمال، کاغذ پرینترهای حرارتی، کاغذ چاپ حرارتی

چند مورد مهم در خصوص پرینترهای فروشگاهی

بسیاری از افراد نمی دانند که چگونه پرینترهای حرارتی کار می کنند همچنین در مورد پرینترهای حرارتی جزئیاتی را نمی دانند که در این قسمت قصد داریم به این موارد اشاره کنیم.
تقاضا برای پرینترهای حرارتی در حال افزایش است، که بخش عمده ای از آن به دلیل افزایش تقاضا برای برچسب های قابل چاپ و بارکد در دسکتاپ، موبایل و صنایع خرده فروشی صنعتی می باشد. به طوری که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ میلادی میزان استفاده از پرینترهای حرارتی دو برابر بیشتر شده است که پیش بینی می گردد که اکثر استفاده آنها محدود به کاربردهای صنعتی باشد.
پرینترهای حرارتی برچسب ها را واضح تر چاپ می کنند.
در پرینترهای حرارتی می توانید از دو رنگ سیاه و قرمز استفاده کنید.
پرینترهای حرارتی در صنایع مختلف از قبیل انبارها، پارکینگ های خیابانی، فروشگاه های خرده فروشی، تئاترها، اماکن ورزشی، بیمارستان ها و صنایع حمل و نقل استفاده می شوند. در صنعتی که به اسکن متکی باشد، از برچسب های چاپی بهره می برد که در طول مسافت های طولانی باید واضح و روشن به نظر آیند.

آیا استفاده از چاپگر حرارتی در کسب و کار توصیه می شود؟

پرینتر حرارتی می تواند برای بهبود کسب و کار شما موثر واقع شود. پیشرفت های تکنولوژیکی و سرعت و کیفیت چاپ حرارتی باعث شده است تا این روش در شرکت های تجاری و در بخش های مختلف دولتی و خصوصی از انواع مختلف به طور فزاینده ای مورد استفاده قرار گیرد. حتی در سینما نیز از این نوع پرینترها برای چاپ بلیط استفاده می شود.
در تصمیم گیری در مورد اینکه آیا چاپ حرارتی برای کسب و کار شما بهتر است یا خیر ، بهتر است که گزینه های موجود و سایر پرینترها را بررسی کنید ، اما از نظر ما استفاده از این روش چاپ و چاپگر حرارتی یا پرینتر چاپ فیش می تواند باعث بهبود فرآیندهای کسب و کار شما شود. در بازار ایران فیش پرینترها در دو نوع تک رنگ و دورنگ در بازار موجود هستند و به دلیل کمبود کاغذ مناسب نوع دورنگ چاپگر حرارتی ، در بازار ایران بیشترین سهم استفاده از چاپگر حرارتی به پرینتر های تک رنگ یا سیاه و سفید اختصاص دارد.

چاپگر حرارتی، پرینتر حرارتی، پرینترهای فروشگاهی، دستگاه فیش زن، فیش پرینتر، چاپگر فاکتور، چاپگر فیش، فاکتور زن

در پایان

امید است که این مقاله در خصوص چاپگر حرارتی مورد توجه شما خوانندگان گرامی قرار گرفته و مفید واقع شده باشد. ضمنا در پایین همین صفحه در قسمت دیدگاه، پذیرای نظرات شما در مورد این مقاله هستیم.

>>> شرکت ماشین های اداری توسکام، مرکز فروش و تعمیر پرینتر حرارتی (یا به عبارتی تعمیر فیش پرینتر) و لیبل پرینتر در مدل های اپسون، بیکسولون، تی اس سی و سایر مدل ها نیز می باشد.